Tourgids

Meteen fors klimmen in de buurt van startplaats Nice, aankomst bergop op dag 4, slechts één rit van meer dan 200 kilometer ...: de 107e Ronde van Frankrijk heeft enkele leuke bijzonderheden in petto. Wij legden het routeboek voor aan Jurgen Van den Broeck en verkenden de koninginnenrit met aankomst op de loodzware Col de la Loze.

Lees meer

Tom Dumoulin'Mijn strijd is nog niet gestreden'

Met een prima prestatie in de Tour de l'Ain gaf hij een sterk signaal aan de wielerwereld: Tom Dumoulin is back! Het volgende doel: schitteren in de Ronde van Frankrijk en de eindzege binnenrijven. Liefst zelf, maar anders in dienst van een ploegmaat. De Nederlander geeft in onze Tourgids tekst en uitleg bij de rolverdeling binnen Jumbo-Visma, net als sportief directeur Merijn Zeeman.

Lees meer

AnalyseTourminator Sagan

Met zijn zevende groene trui in de Tour, een absoluut record, fietste Peter Sagan zich vorig jaar definitief de wielerlegende in. De honger van de Hulk is echter nog niet gestild. Hoog tijd om een blik te werpen op zijn duizelingwekkende statistieken in de grootste rittenkoers van het jaar.

Lees meer

Dylan TeunsTerug naar La Planche des Belles Filles

Dylan Teuns schreef vorige zomer wielergeschiedenis door te zegevieren in de Tourrit met aankomst op La Planche des Belles Filles. Ook dit jaar zal de beruchte Vogezencol een belangrijke rol spelen. Reden genoeg om de epische strijd te herbeleven door de ogen van de toenmalige winnaar: "In de laatste kilometer dacht ik aan het duel tussen Bartoli en Vandenbroucke op La Redoute."

Lees meer

TrainingHoogtestages

Hoogtestages zijn al enkele jaren vaste prik voor klassementsrenners die mikken op winst in de grote rondes, maar sinds kort vinden ook steeds meer eendagsspecialisten hun weg naar ijle bergtoppen en zuurstofarme trainingsomgevingen. Lotto Soudal-coach Wim Van Hoolst (Energy Lab) legt ons van naaldje tot draadje uit hoe zo'n hoogtestage precies in zijn werk gaat.

Lees meer

FietstestSpecialized Tarmac SL7 & BMC Teammachine

Ook in coronatijden blijven fietsfabrikanten investeren in de verbetering van hun materiaal en de lancering van kersverse paradepaardjes. Onze materiaalexpert testte twee vernieuwde allrounders met aerodynamische kwaliteiten: de BMC Teammachine en de Specialized Tarmac SL7. Het verdict oogt veelbelovend ...

Lees meer

Victor Campenaerts'De perfectie is nog niet bereikt'

Stevig blijven trainen, hoogte-experimenten op touw zetten, vlogs maken ...: Victor Campenaerts heeft niet stilgezeten de voorbije maanden. De werelduurrecordhouder stoomde zich in zijn eigengereide stijl klaar voor het tweede deel van het seizoen: "Trainen is voor mij een 'way of life'."

Lees meer

Annemiek van Vleuten'Winnen is écht niet makkelijk'

37 jaar en meer dan ooit dé referentie in het vrouwenwielrennen: Annemiek van Vleuten blijft verbazen. De Nederlandse kan voorlopig een perfect rapport voorleggen - vijf zeges op vijf wedstrijden! - maar benadrukt dat het allemaal niet zo makkelijk is als het lijkt: "Ik sta er zelf ook van te kijken, maar ik reken me nog niet rijk voor de rest van het seizoen, hoor!"

Lees meer

Do's & Don'tsTraptechniek verbeteren

De soepele tred van een goed gerodeerd koffiemolentje, wie droomt er niet van? Helaas moeten velen het stellen met een traptechniek die niet zo efficiënt is. Hoe kan je je pedaalslag verbeteren en is het effectief zinvol?

Lees meer

Fietsen metSteff Cras

Toen Lotto Soudal eind juni zijn Tourselectie bekendmaakte, viel één naam meteen op: die van de 24-jarige debutant Steff Cras. De jonge Kempenaar was dan ook een logische keuze voor deze nieuwe aflevering van 'Fietsen met'.

Lees meer